Home

10/01/2020

Een probleem met de kinderbijslag: bij wie kunt u terecht?

Sinds 1 januari 2020 ontvangen de gezinnen die in het Brussels Gewest wonen en bij Famifed waren aangesloten, hun kinderbijslag van Famiris. Dit is de laatste stap in de bevoegdheidsoverdracht van de kinderbijslag van de federale staat naar de gemeenschappen en gewesten. Als u een probleem hebt met de kinderbijslag, kan de federale Ombudsman uw klacht niet meer onderzoeken. Hieronder geven we aan bij wie u wel terechtkunt. 

lees meer
17/12/2019

Openingsuren eindejaarsperiode

Onze diensten zijn gesloten van dinsdag 24 december om 12u30 tot en met donderdag 2 januari. We wensen u uitstekende eindejaarsfeesten en een gelukkig nieuwjaar. Het team van de federale Ombudsman staat in 2020 voor u klaar, meer dan ooit.

lees meer
09/12/2019

Klokkenluiders maximaal beschermen

Elf Europese organisaties die verantwoordelijk zijn voor integriteit en klokkenluiders bij de overheid willen klokkenluiders beter beschermen. Ze steunen daarvoor op de nieuwe Europese richtlijn, die een kans voor verbetering biedt. Voor de federale Ombudsman, die onder meer de taak heeft om misbruiken en onregelmatigheden in de federale overheidsdiensten te onderzoeken, is dit een gelegenheid om de Belgische wetgeving te versterken.

lees meer
03/12/2019

De federale Ombudsman helpt personen met een handicap om hun rechten te krijgen

Op 3 december zetten we de mensenrechten van personen met een handicap in de verf. Zij hebben dezelfde rechten als andere burgers. Alleen krijgen ze soms moeilijker toegang tot die rechten. De federale Ombudsman helpt hen als ze een probleem hebben met een federale overheidsdienst.

lees meer
25/11/2019

Gevangenissen: de federale Ombudsman vraagt de onmiddellijke stopzetting van systematische naaktfouilleringen

Alle Belgische gevangenissen doen systematische naaktfouilleringen, hoewel die bij wet verboden zijn. Deze fouilleringen verlopen niet altijd in de optimale omstandigheden en zouden in bepaalde gevallen kunnen vermeden worden. Dit zijn de resultaten van een onderzoeksrapport dat de federale Ombudsman vandaag aan het Parlement overhandigt.

lees meer